report ku untukmu

malam td time aku prepare end shift report untuk uraban aku (*bahasa jepun yg bermaksud partner aku, ikut aku nyer kefahaman la).. aku tibe2 tertaip begini

1. hari ini line ok , no major problem and no downtime

2. layan cap tea.

3. layan eurosport news live, man utd kalah 2-0 arghhhh...

4. buat report, key in gaji budak,
gaji dah masuk ... bila nak cucuk..
layan sudeh..jap lg balik umah terus, x yah singgah bank cucuk... lepas hujan... sejuk!!!

5. sekian terima kasih


so kesimpulannya, mmg aku x der bt ape2 aktiviti malam td, setelah 2 malam peras otak buat report.. biarlah aku rilek2 plak.. hehehe


p/s : of course aku tukar balik report aku, kasi wayang2 ade keje skit.. buat nye bos aku layan baca report .. gelap masa depan aku..hehehe

kawin oh kawin

asalamualaikum dan salam sejahtera, mesti korang terkejut kan kn tgk tajuk diatas.. kawin.. adakah aku dah nk kawin, x lah.. yg sebenornye kebelakangan ni byk plak aku dpt kad kawin.. sok ahad aku nk kene g sepang. member aku sorang kawin, x caye plak aku dia ni akhirnya kawin gaks ngan tunang dia setelah melalui mcm2 pancaroba semasa alam pertunangan, ape2 pn tahniah la mie... ko tu pn mmg lg tua dr aku so mmg da patut pn ko kahwin dlu..

aku plan mula2 nk tumpang kereta aku nyer bdak, jimat skit bajet.. tp cam boring la plak.. so aku ingat nk ajak mmber aku g naik kete aku esok, lgpn dia ni baru eksiden.. kereta dia kemungkinan akan di total lost kan oleh pihak insuran. Blan depan plak kilang aku shutdown seminggu 30 may sampai 7 june 2009, so mmg lg la berlambak undangan kawin yg aku dpt, kat melaka , pahang, kl dan mcm2 lg la. sape nak ikut aku ?????

malam minggu ku


assalamualaikum dan salam sejahtera, lama doh x bukak blog aku ni, dah bersawang rupenyer.. hehehe... mlm ni malam minggu bertarikh 9 may 2009, semenjak umur aku dan meningkat ni, mlm minggu aku rasa mcm dah x bermakna dah, kalu time belasan tahun dulu, ada peluang jer aku mesti kuar ngan member2 aku melakukan aktiviti2 yg sihat dan kurang menyihatkan badan tapi still tidak melanggar undang2 negara... hehehe

mcm2 gak aktiviti yg aku buat antaranya kalu ader bola epl aku g layan kat mamak shah alam ( man utd jer la), kalu ada bola kat stadium shah alam pn g layan gak, x pn lepak2 umah mmber borak2 citer zaman sekolah or hantu or kutuk2 mmbr, g tgk wayang... tgk lumba haram, lepak tepi jln tgk gelagat org, g camping kat air terjun or pantai, g melawat highland tower (seram giler.. tobat x mo g lagi), lalu roadblock polis... aku name jer ade moto tp x lesen hampeh tade, nasib baik la x penah terjadi ape2...(kawan bawak bolela..hehehe) dan mcm2 lagi lah...

aku ni pulak jenis yang mls nak tdo umah mmber, so kalu kengkawan lain dah pukul 3 - 4 pagi tdo je umah mbr yg kitorang lepak2 tu, slalunyer umah kawan aku yg bernama dony sbb umah dia beso ngan parents yg sporting, aku pulak mesti nk balik umah gak.. kengkawn aku mmg pelik ngan perangai aku, aku pn x tau nape, kalu dekat x per la tp jauh gak perjalanan nak balik umah, kalu aku rembat laju2 moto or kete pn, 20 minit gak la baru smpai,,, dalam pale otak plak mmg pikir mcm2 la ( bkn polis yer, paham2 la kalu dah gelap gulita tu pe yg kite pikir.. hehe).. nasib baik la x jumpa2 pape setakat ni... setakat kene cakar jer... seyes x tpu..mmg kene cakar... lain kali la aku citer ek.. aku nyer teori aku punca aku nk balik umah gak maybe sbb minda bwh sedar aku tanak tgk muka mak aku yg mencuka ble aku balik umah kul 7 or 8 pagi kot, (ade la skali dua.. hehe)

walau ape pn semua tu tinggal kenangan, sekarang aku lebih selesa lepak umah jer time malam minggu, mungkin zaman aku dah berlalu (baru nk masuk 26 bro, takkan la nk pencen ), aku bersyukur sbb seingat aku x der la aku nak buat hal2 yg terlampau... skrg ni kalu kuar pn setakat lepak jap ngan member je pastu balik..gayut ngan awek lagi besh.. hehehe.. minggu lepas happening skit malam minggu aku sbb spend ngan awek aku, but skrg dia pn dah balik kampung nun jauh di timor.. tinggallah aku keseorangan di barat ni.. ape2 pn buat korang yg slalu kuar mlm tu, jaga tingkahlaku ek sbb malam2 ni mcm2 boleh berlaku, terutama mlm minggu.. k la , aku nk chat ngan awek aku jap.. salam..