lesu

kebelakangan ni aku rasa lesu jer kat tempat keje.. bkn pasal aku kena tukar bahagian.. sblm ni aku kerja area welding sekarang area assembly pulak tapi aku rasa seronok, walaupun beban kerja aku bertambah tapi kesronokan tu pun bertambah.. yelah, 4 tahun lebih asik mengadap besi, sekali sekala hadap plastik heppy juga rasanya..tempat paling hardore dalam ckd tapi memberikan aku keseronokan dan nafas baru dalam jiwa.. perghh ayat.. geli taik telinga org klau dengar .. hehehe.. kelesuan yang aku maksudkan adalah dari segi rutin harian kerja ku, aku malas nk update board, wat report berjela2 , penilaian prestasi bebudak pun aku tak siap lagi even dateline dia pn aku tak brape amik tau sangat.. cuma kosentrasi pada line jer yang sentiasa tinggi..yer la , sape nk jawab klau  ade downtime @ line stop, td plak ade meeting pasal SW, nak kena audit dan declare sendiri ok ke tak, huhuhu.. projek GL roles pun aku tak start lagi.. tambah projek baru plak. aku ni dah macam zaman study plak, banyak sangat pending kerja.. purata waktu aku tidor pada hari bekerja pula lebih kurang 4 jam sahaja.. adakah ia menambahkn kelesuan ku.. adakah aku perlukan cuti cuti malaysia , cuti aku pn banyak lagi yang tak pakai ni. aku perlu bercuti di mana , siapakah yang boleh temani aku.. hahaha.. sekian

mimpi

adakah mimpi itu mainan tidur semata atau bayangan masa hadapan, adakah ia merupakan impian yang terbawa2 sehingga ke alam mimpi.. atau petanda impian yang tak akan tercapai.. yang pasti, semalam aku bermimpi indah.. mimpi yang aku harap akan jadi kenyataan pada masa hadapan.. amin