preparation raya 2011


pagi td time balik keje pas bayar bill tepon tertunggak , g singgah jab cimb , alhamdulillah advance + gaji blan ogos da masuk, ada la skit duit untuk wat beraya tahun ni, 4k plus2 jer, maybe sikit je bagi kebanyakan org terutama yg duk area suburban area mcm aku ni, yang seba serbi mahal, tp amat besar nilainya bg aku, mlm td da oder kuih tat 2 bekas ngan almond london 2 bekas gak, pastu thunderclap 2 kotak, hehehe.. petang ni plak nak beli bateri kete bapak aku yang dah kong, sebagai hadiah hari raya la, cian bapak aku,, da la abis duit wat gigi baru, tibe2  bateri kete lak kong.. sok cuti nuzul quran seluruh selangor, kalu ada masa aku nak bawak mak aku g soping raya, beli ape2 yang patut.. klu tak rajin pon aku bawak sabtu ni jer la.. dapat g pasar jalan tar mesti cara tp sanggup kah aku meredah raja segala jam dia malaysia ni.. key el ur now wat i means.. untuk aku plak, aku tak de plan langsung nak beli pape, baju melayu tahun lepas cantek dan berkilat lagi, maybe 2 helai seluar n baju kemeja t je kot.. tgk lah klu ade yg berkenan,, tp masalahnye yang aku berkenan la harga tak ingat dunia, kadang2 bila aku tgk harga baju ade brand skit, rasa nak mencarut di bulan puasa ni pon ada , rasa nak start kete borong baju kat padang besar perlis nun dia sana pn ada.. ntah lah, maybe bukan rezeki aku nak pkai bju yg best2 tu.. nak layan bundle tak de kaki lak, aku da la pemalu nak bertanya harga kat kedai2 ni, yang aku tau tunjuk dan bayar je. lifestyle org tak berapa nak kaya tapi berlagak koya.. hehehe..salam