Part time income

Hai, bertemu kembali kita di dalam blog ini. Kali ini aku nak menyentuh salah satu topik yang paling panas di zaman serba serbi mahal ditambah dengan GST. Ya sempena dengan tajuk kita pada kali ini, pendapatan sampingan atau tepi.

Aku memang tertarik tambahan pula duit selalu kering. Seronok kadang kadang bila tengok orang berniaga income ribu ribu tapi aku tahu cabaran, perancangan dan strategi yang jitu dengan semangat waja amatlah diperlukan. Bukan sedikit orang yang sekadar hangat hangat tahi ayam , kecundang di pertengahan jalan. Malah ada yang belum sempat mula pon.

Kalau aku ingin memulakan ape ape tujuan berkenaan pendapatan sanpingan ini, bisnes online yang aku mungkin akan mulakan. Insyaallah sekarang aku masih dalam proses mencari ilmu. Malas nak terjun tanpa ilmu takut tenggelam hanyut tak timbul timbul.

Seperti biasa lah blog aku ni melalut dia kadang ke tahap unthinkable. Terlalu besar rupanya topik pendapatan sampingan ni. Mungkin aku akan kecilkan kepada sub topik yang lebih mudah untuk di ceritakan. Lagipon bukan korang nak baca panjang panjang pon. Online seller, international business, kastam, tax,  uber, ninja van, jual sayur, ubat, supplement, vitamin, healthy food, kalu aku rajin dan jari tak krem, aku akan sentuh sikit sikit. Penat lak nak taip pakai smartfon ni. Aku rindu Pc aku. Sekian

0 comments:

Post a Comment